Regisztrációs feltételek

A Késportálon magunkra érvényesnek és betartandónak tekintjük a netikett alapvető szabályait, így aki ez ellen vét, az ugyanúgy a szabályzat ellen vét.

Ezt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének oldaláról le lehet tölteni, és el lehet olvasni.

Fórumszabályzat, avagy mit NE csinálj:


- Nicknév (felhasználói név) kiválasztása: a felhasználói név nem lehet trágár, obszcén, bármilyen módon faji, vallási, etnikai, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai hovatartozást sértő, nem lehet élő személyé, hacsak nem Te vagy az illető. Tilos továbbá bolt/üzlethálózat/cég nevével regisztrálni. Kivétel a Kereskedő rang tulajdonosa.
- Kerülj minden illegális tevékenységet, ne árulj illegális árucikkeket, és ne is keress ilyeneket, ne helyezz el a portálon ilyenekre mutató linkeket.
- Ne linkelj warezt és egyéb szerzői jogot sértő tartalmat.
- Nem lehetsz jelen egyszerre több nick-en.
- Csak az erre kijelölt fórumtopikokban/részlegben árulj vagy keress megvásárlásra árucikkeket.
Az Adok-veszek részletes szabályzata megtalálható a megfelelő topikok első helyén.


Ugrás a topik szabályzatához
A hozzászólások nem tartalmazhatják továbbá az alábbiakat:


- Floodolás (ugyanazon hozzászólás sokszori, esetleg több topikban való megismétlése, hozzászólások hosszú sorozata; hosszú és tartalmatlan hozzászólások, esetleg ilyenek bemásolása).
- Értelmetlen, túlzott vulgaritás, obszcenitás.
- Bármilyen hatályos jogszabály megsértése, vagy erre való felszólítás.
- Vallási, faji, nemzeti, etnikai, nemi, politikai hovatartozást sértő szöveg, akár nyíltan, akár burkoltan!
- Kerüld az aktuálpolitikát!
- Személyeskedés, gyalázkodás (flame), akár nyíltan, akár burkoltan.
- Bármilyen IRL (valós) adat előzetes engedély nélküli közzététele (név, telefonszám, lakcím stb.).
- Túlméretes képek hozzászólásokban vagy aláírásokban. (ezek lassítják a fórum betöltődését)


Tilos akár a fórumban, akár a blogon máshol, üzleti céllal reklámozni boltot/üzlethálózatot/egyéb céget. Ez alól kivétel a Kereskedők saját topikja.
Kitiltható továbbá az, akinek hozzászólásai jórészt öncélú, rosszindulatú offolásban merülnek ki.
A portál üzemeltetői/tulajdonosai semmilyen formában nem vállalnak felelősséget a felhasználók hozzászólásaiért, és azok nem tekinthetőek a portál állásfoglalásának semmilyen kérdésben.


Büntetések:- Figyelmeztetés privát üzenetben (PÜ-ben);
- Nyilvános figyelmeztetés az érintett témában;
- Hozzászólás(ok) törlése;
- A felhasználó hozzászólási jogosultságának korlátozása;
- Felhasználó ideiglenes kitiltása (ilyenkor a kitiltás ideje alatt a belépés nem működik);
- Végleges kitiltás (ezzel együtt felhasználó név és IP cím kitiltása).

Ha X nicken ki vagy tiltva, és visszajössz X2 nicken, azonnal ki lesz tiltva az is.
A büntetésekből egyszerre több is érvényesülhet, és a sorrend is változhat.
(Tehát pl. hozzászólást nem csak 2 figyelmeztetés után törlünk)
Büntetések kiosztásakor az érintett tag előéletét is figyelembe vehetjük.
Rangok és leírásuk:
Adminisztrátor:


Feladata az oldal általános karbantartása, amihez minden eszköz a rendelkezésére áll. Ilyen feladatok az adatbázis mentése, meghibásodás esetén ennek helyreállítása, a fórumhoz szükséges technikai tudás és háttér biztosítása, új funkciók beépítése, fórum motor zavartalan működésének biztosítása. Ugyancsak az ő feladata a tagok regisztrációs problémáival foglalkozás, egyedi jogkörök kiosztása, fórumra vonatkozó kérdések megválaszolása.
Rendelkezik a moderátorok jogkörével is, de funkcióját tekintve nem ez az elsődleges feladata.


Moderátor:


A fórum általános rendjét megőrző személy. Feladata a szabályok betartatása, ami a szabálysértően viselkedő tag figyelmeztetésétől kezdve annak kitiltásáig terjedhet.
További feladata topikok és hozzászólások áthelyezése, létrehozása, megszüntetése, összevonása, tehát a fórum átláthatóságának fenntartása. Ugyancsak ő az, akinek a szabályzattal és fórum gyakorlati működésével kapcsolatos kérdésekben a véleménye mérvadó.


Tag:


A Késportál fórumra regisztráló, annak szabályzatát elfogadó és magára érvényesnek tartó, természetes személy.
Regisztrációjával elfogadja, hogy a hozzászólásai az oldal és a közösség tulajdonát képezik.
Általános jogkörén kívül jogosult új topikok létrehozására, és hozzászólásai törlésére, amennyiben az nem témaindító volt, mivel ekkor az egész topik törlődne.


Készítő:


A fórumban saját önálló főtopikkal rendelkező tag, amelyben alapvetően a topik tulajdonosa a munkásságát mutathatja be. Az önálló fórum egyben egy interaktív felületet biztosít mester és érdeklődők/megrendelők közötti kommunikációra.
Eladásoknál nem vonatkozik rájuk a hozzászóláslimit.


A Késmíves Céh tagja:


A Késportál és a Magyar Késmíves Céh közötti baráti légkörnek is köszönhetően szeretnénk elismerni a céh tagjainak a munkásságát és számukra külön előnyöket kívánunk biztosítani.
Az a felhasználó, akik tagja a Magyar Késmíves Céhnek, megkapja ezt az egyedi készítői rangot, és ennek bevezetésétől kezdve csak ő jogosult alanyi jogon saját készítői főtopikhoz. Neve az online felhasználók között kiemelten szerepel, hasonlóan a Készítő rangú tagokhoz.
Eladásoknál nem vonatkozik rájuk a hozzászóláslimit.


Kereskedő:


Kereskedői tevékenységből élő, az üzlete / bolthálózata neve alatt saját topikkal rendelkező tag, melyben a fórum szabályai által biztosított kereteken belül üzleti/marketing/vevőszolgálati/garanciális tevékenységet folytathat. Rangbeli megkülönböztetése (Készítőkhöz hasonlóan) a többi felhasználó számára biztosít extra információt, így könnyebben megtalálhatják a potenciális ügyfelek.
Hirdetéshez szükséges hozzászóláslimit rájuk sem vonatkozik.


Inaktivitás:


Az inaktív regisztrációkat az oldal karbantartói (adminisztrátorok) törlik. Inaktívnak számít minden olyan regisztráció, mely nem került aktivizálásra, VAGY az aktivizálás után legalább három hónapig nem történt bejelentkezés a fórumra ÉS a felhasználónak nincsen egy darab hozzászólása sem.


SPAM kezelés:


A SPAM (kéretlen, nagyrészt reklámcélú, hamis) regisztrációk kezelését az adminisztrátorok végzik. Minden SPAM gyanús regisztráció törlésre kerül. Amennyiben létező személy regisztrációja került volna törlésre, úgy kérünk ezt jelezd az adminkukackesportalponthu elektronikus levelezési címen.


Új tagok figyelmébe ajánljuk:


Új tagjaink számára összeállítottunk egy Gy.I.K. topikot a fórumon leggyakrabban elhangzott technikai kérdésekről. Ennek elolvasását mindenképpen javasoljuk.
A Szabályzat változtatásának jogát fenntartjuk!


Késportál üzemeltetés


Utolsó frissítés:
2012.03.24.